10 Практични идеи за съхранение на играчките у дма

24 май 2018
10 Практични идеи за съхранение на играчките у дма

Всяка къща, в която има дете е неизбежно да не се натъкнеш и стъпчеш някоя играчка. Детето не  само е източник на забавление, но и в повечето случаи и на пълна бъркотия в дома. Децата са истински професионалисти в разпиляването на играчките, но когато дойде момента за тяхното прибиране не могат да се похвалят със същите способности и се налага да се намесим.

За това решихме и ние да се опитаме да помогнем с наколко практични идеи.

Е, открихме доста интересни неща:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. С един куршум два заека: 

 

 

 

Ето една идея как с едно решение разрешаваме два проблема. Място за сядане, където долната част може да се използва като място за складиране на играчките. Как ви се струва?

 

 

2. Групиране на играчките по видове:

 

 

Събирането на играчките по видове е доста практично решение. Например ако куклите са в една кутия, камиончетата във втора, Lego-to в трета, така всяка играчка ще си има място и в същото време ще бъде много по-лесно тяхното прибиране, а и детето няма да разпилява всичко в търсене на определена играчка.

 

 

3. Залепи етикети по кутиите с играчки:

 

 

Вече групира играчките по видове, но ние ще ти предложим още по-практична идея. Върху всяка кутия може да залепиш етикети с картинка и надпис. В кутиите с колички залепи етикет с надпис и картинка с колички, в кутиите с куклите залепи етикет с наименование и картинка на кукли. Така събирането на играчките ще става още по-бързо.

 

 

4. Избери прозрачни кутии:

 

 

Използвайки прозрачни кутии и кошове ще бъде много по-лесно и практично да откриеш играчките, които искаш. Така ще се отървеш от цялата бъркотия при търсенето.

 

 

5. Спрете се на шкафове, които са разделени на отделни модули и имат рафтове:

 

 

Колкото повече рафтове, толкова по-малко бъркотия. Шкафовете с повече рафтове са най-големите организатори в детските стаи. Те не само са практични за детските стаи, но и навсякъде в твоя дом. Ами ако нямахме шкафове? Както и да е, послушай ни и си вземи шкафове с кутии и рафтове. Подреди всичко по видове. И нека всичко си има свое собствено място.

 

 

6. Възползвай се от закачалките за играчки:

 

 

Какво ще кажеш да използваш и празните страници на шкафовете в детската стая?

Празните страници на шкафовете, зад вратите, също така и страниците на леглата влизат в чудесна употреба закачайки по тях различни закачалки за подреждане на играчките.

 

 

7. Използвай празното пространство под леглото:

 

 

В детските стаи пространствата под леглата се използват рядко. Не би било лоша идея да превърнеш това мъртво пространство в жив склад за играчки. Особено подходящо е за малките детски стаи с проблеми с пространството. И не  мислиш ли, че малкото човече  ще спи радостно знаейки, че има много играчки под леглото през нощта.

 

 

8. Складирай в декоративни, цветни и подвижни табуретки:

 

 

Ето една практична и много функционална идея. Дори може да си я направиш сам. Върху дървена кутия за играчки, можеш да направиш мека част за сядане и като закачиш и 4 колелца, ето ти едно бързо решение, стига да си сръчен.

 

 

9. Кутии за съхранение на играчки:

 

 

Кутиите и кошовете за събиране на играчките, които са част в почти всички идеи, които сме ти дали, са абсолютно незаменими. Те са идеалния начин за събиране и на най-малките играчки.

 

 

10. Отдели място и в другите стаи за най-любимите играчки на детето:

 

 

Ако разполагаш с ограничено място за съхранение на играчки, идеята е да сложиш най-любимите му в други кътчета на дома. Например, докато готвиш в кухнята, може да сложиш в едно от чекмеджетата пластелин или пъзел и да ангажираш вниманието на детето с нещо полезно.

 

Виж още: https://boho-kids.com/bg-news-details-2.html 

Стартирахме с Boho петък и ще продължим до 30.11.2018г......

прочети още

Подгответе се още една доза смях :)

прочети още

Някои от вас може и да припознаят собствените си деца....

прочети още

Гледната точка на Dave Engledow в няколко забавни снимки :)

прочети още

От къде произлиза наименованието "Дънки" у нас? И защо това е дреха, без която не можем?

прочети още

Как да превърнете стаята на детето ви в място където да се чувства страхотно, да твори, играе и учи?

прочети още

Децата винаги привличат внимание дали с присъствие, поведение или с начина по който изглеждат...

прочети още

Кой от 5-те основни характера притежава твоето съкровище?

прочети още

Свеж въздух, изобилие от слънце.....

прочети още

Какви ще са трендовете за децата за Есен/Зима 18/19

прочети още

Защо органичният памук е най-добрият избор за нашите деца?

прочети още