9 Забавления за деца на открито

6 юни 2018
9 Забавления за деца на открито

 

 

 

 

 

 

 

 

В това страхотно време навън каква работа имаш вкъщи? Хайде, вземай мъника и излизаме навън. Нека да изпуснем напрежението, да поразгледаме малко, да се разходим, да потичаме и естествено да се забавляваме :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. СИНИ НЕБЕСА С ЛЕТЯЩИ ХРЪРЧИЛА!

 

 

 

 

 

Хайде да полетим към синьото небе! Какво ще кажеш да откъснем детето от обичайните ежедневни занимания и да го заведем на открито да потича и да се забавлява на воля? В тези слънчеви и горещи дни малко движение ще ви зареди положително. Но естествено ще ти е нужно супер хвърчило :) В дизайна му можеш да се довериш изцяло на въображението на детето си. Сигурни сме, че заедно може да сътворите много забавно и интересно хвърчило!

 

 

2. ЗАБАВНИ МИНУТИ ИЗПЪЛНЕНИ С АДРЕНАЛИН В ЛУНАПАРКА!

 

 

 

 

Опитвайки се да забавляваш детето си с различни неща, тук можеш и ти да се присъединиш! От блъскащи се колички, скоростни влакчета, бягащи кончета, виенско колело и какво ли още не лунапарковете са идеалното място да се забавлявате всички заедно!

 

 

3. ПЯСЪЧНИ ЗАМЪЦИ И МИДИ!

 

 

 

 

Възможно ли е да е слънчево и топло и да не отидете на плажа? Едно от най-забавните дейности на открито, които можете да правите на почивка със семейството си, разбира се, е да правите пясъчни замъци! Не забравяйте да украсите замъка с черупки от миди и камъни, които сте събрали по плажа. След като успешно приключите със задачата, можете да използвате черупките от миди и за творчески дейности, като декориране на рамки или кутии за подаръци.

 

 

4. ЗАТВОРИ ОЧИ, СЛУШАЙ И РИСУВАЙ!

 

 

 

 

Следващата дейност ще успокои душата ви и ще ви освободи от стреса. Вземете скицник и цветни моливи със себе си и отидете някъде сред природата или на плажа. След като се окажете на тихо и спокойно място, затворете очи, отпуснете се и се вслушайте в звуците на природата. След това си представете от какво точно идват тези звуци, които чувате и се опитайте да ги нарисувате. Ето така ще изрисувате картина на природата около вас :)

 

 

5. РАЗХОЖДАЙ СЕ, РАЗГЛЕЖДАЙ И СНИМАЙ!

 

 

 

 

Би било страхотно да се насладите на хубавото време като отидете на разходка и разглеждате забележителности заедно! Посетете различни исторически места с развлекателна и образователна цел. Не забравяйте и да снимате за да запазите спомените от тези разходки заедно. Дори дайте възможност на детето Ви да снима и да сътвори кадри през неговата призма. Може да се натъкнете на много забавни неща. Такива дейности са добра възможност за теб като майка, да откриеш специалните интереси на детето си.

 

 

6. МАЛКИТЕ ХУДОЖНИЦИ НА ПРИРОДАТА

 

 

 

 

Следващата дейност е да откъснеш детето си от задушната атмосфера на градския живот. Събиране на различни обекти от природата заедно. Цветя, листа, камъни, птичи пера и много други чакат да ги откриете! След това можете да изпълнявате различни задачи като боядисване и колаж с тези събрани обекти. Браво на малките любители на изкуството!

 

 

7. ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ГОРАТА!

 

 

 

 

Какво ще кажеш да излезете на разходка в гората? По време на разходката можеш да разкажеш за дървесните видове на детето и да съберете различни листа заедно. Можете също така да играете малки забавни игри, и да гадаете кои листа на кои дървесни видове принадлежат. Би било полезно да правите тези опознавателни разходки при смяната на сезоните, за да може детето ти да се запознае по-отблизо с промяната в листата. Горите са пълни със саламандри, катерички, мравки, пеперуди и много други видове, които чакат да бъдат открити. По време на разходката ви можеш да направиш всичко това по-забавно, като дадеш на детето лупа и само да инспектира дърветата, листата и малките същества.

 

 

8. ДО ДЪЛБИНИТЕ НА ЗЕМЯТА

 

 

 

 

Предварително определи място за копаене и остави детето си насаме с лопатката и седни настрана и го наблюдавай. Ще се учудиш, че няма да изпита страх от малките твари, които ще е разкопало от пръста. Дейностите с пръс биха били доста полезни за духа и тялото на детето :)

 

 

9. ПИКНИК - РАЗНООБРАЗИЕ В ПРОЛЕТНИТЕ ДНИ!

 

 

 

 

Кой може да каже, не на пикник в топъл и слънчев ден? Пролетните месеци са точно за това. Легнете на тревата заедно и се насладете на топлото докосване на чистия въздух и слънцето. Знаеш, че е различна радост да ядете на открито. Не пренебрегвай и любимото барбекю. За да направите този пикник още по-запомнящ се, е задължително да вземете велосипедите си. Децата обичат да карат велосипеди.

 

 

ВИЖ ОЩЕ: https://boho-kids.com/bg-news-details-3.html 

Стартирахме с Boho петък и ще продължим до 30.11.2018г......

прочети още

Подгответе се още една доза смях :)

прочети още

Някои от вас може и да припознаят собствените си деца....

прочети още

Гледната точка на Dave Engledow в няколко забавни снимки :)

прочети още

От къде произлиза наименованието "Дънки" у нас? И защо това е дреха, без която не можем?

прочети още

Как да превърнете стаята на детето ви в място където да се чувства страхотно, да твори, играе и учи?

прочети още

Децата винаги привличат внимание дали с присъствие, поведение или с начина по който изглеждат...

прочети още

Кой от 5-те основни характера притежава твоето съкровище?

прочети още

Когато вкъщи има дете има и много играчки.....

прочети още

Какви ще са трендовете за децата за Есен/Зима 18/19

прочети още

Защо органичният памук е най-добрият избор за нашите деца?

прочети още